5 tips voor werken met Excel

Er komt altijd een moment in jouw leven waarbij er aan je wordt gevraagd of je een overzicht wil maken in Excel, of je die tabel over wil nemen in Excel, of je even een kruistabel wil maken met externe en interne getallen waarbij de getallen 1 t/m 1000 buiten beschouwing gehouden moeten worden en alles gelabeld moet zijn in de kleuren van de regenboog. Om jou even op weg te helpen heb ik 5 tips voor werken met Excel op een rijtje gezet. Ook komt een cursus Excel nog aan bod.

1. Rijen vastzetten

Dit is handig om de bij de bovenste rij uit te voeren, zodat je altijd de kopteksten van een excelbestand in beeld ziet. Ook als je naar beneden scrolt binnen het excelbestand. Dit doe je bij Beeld -> Blokkeren -> Bovenste rij blokkeren.

2. Kolommen vastzetten

Niet alleen rijen, maar ook bij kolommen is het mogelijk en handig om sommige vast te zetten. Dit kan bijvoorbeeld als de eerste kolom belangrijk is voor het gehele document. Ook dit kan, selecteer de kolom en ga dan naar Beeld -> Blokkeren -> Eerste kolom blokkeren. Dan zal de kolom vaststaan!

3. Vermenigvuldigen in Excel

Voor het vermenigvuldigen in Excel zijn ook een aantal handige trucjes. De makkelijkste manier is door simpel het vakje waar je de vermenigvuldiging in wil, te selecteren en die hier in te voeren. Bijvoorbeeld:
=489*130
Door het op deze manier in te vullen komt Excel met de juiste uitkomst. Het is hierbij dus wel belangrijk dat het = teken vooraan staat en voor de vermenigvuldiging een * wordt gebruikt.

4. Datum van de dag

Wil je gemakkelijk de datum van de dag invullen? Dit kan simpel door de volgende formule in Excel in te vullen: =VANDAAG()+5

5. Gemiddelde berekenen

Ook het berekenen van het gemiddelde is een appeltje eitje via Excel, althans als je weet hoe het moet. Stel je wil het gemiddelde weten van de prijzen van je product. Selecteer dan alle ingevoerde prijzen van de producten door deze te slepen. Vervolgens voor je in =GEMIDDELDE()

Van basis naar professioneel: Cursus Excel

Natuurlijk ga je met deze 5 tips Excel niet masteren. Het is tevens alleen de basis. Gelukkig is er een redder in nood met een mooie cursus Excel. Bij deze cursus Excel van Learnit komen alle kneepjes aanbod om de basis van Excel onder de knie te krijgen. Laat je baas met een mond vol tanden staan na het volgen van deze cursus! Ook je baas op andere vlakken verrassen? Dan heeft Learnit nog veel meer cursussen om ervoor te zorgen dat jij jouw kennis kan bijspijkeren. Lees verder voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *