VR 360

Een VR 360 presentatie maken? Hak deze twee essentiële knopen door

Wanneer je ervoor kiest een zogeheten VR 360 presentatie te maken, dan ga je daarmee misschien wel voor het best haalbare op het gebied van presentaties. Voor je klanten is er namelijk niets mooiers dan jouw product in kwestie via een fraaie 360 graden presentatie te kunnen aanschouwen. Bovendien is VR (Virtual Reality) natuurlijk al een heuse ervaring op zich. Zodoende vormt VR 360 bij uitstek de manier waarop je bepaalde producten of plaatsen kunt laten zien waar de klant zelf moeilijk of onmogelijk bij kan komen. Ben je inderdaad van plan een dergelijke presentatie neer te zetten? Lees dan in de volgende alinea’s welke knopen je hieromtrent zult moeten doorhakken.

Bepaal of de beelden stilstaand of bewegend moeten zijn

In de eerste plaats zul je moeten bepalen of de beelden die je wenst te tonen stilstaan of bewegen. Dit heeft namelijk een grote invloed op de manier waarop de presentatie tot stand moet komen. Het spreekt voor zich dat je met stilstaande beelden een stuk makkelijker een presentatie kunt laten realiseren dan met bewegende beelden. Welke optie het meest geschikt is zal evenwel afhangen van het product waar het om gaat.

VR 360

Kies uit fotograferen of 3d

De meest voor de hand liggende manieren om een VR 360 presentatie te maken is door meerdere 360 graden foto’s en een 360 graden video te maken en deze te verwerken tot een eindproduct. Als het te presenteren product zich daar ook voor leent, dan is dit doorgaans de beste manier. Gaat het bij het te presenteren product echter om een locatie die bijna niet te bereiken valt of die zelfs nog helemaal niet bestaat? Dan is het laten maken van een 3d presentatie waarschijnlijk de beste optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *